14 januari 2022

Combi-Camp wordt duurzamer met EcoHemp tentdoek

Bij Combi-Camp wordt continu gewerkt aan het verbeteren van het product. Daarmee zijn kampeercomfort en duurzaamheid de belangrijkste uitgangspunten. TenCate Outdoor Fabrics en Combi-Camp trekken samen op als het gaat om innovatief tentdoek. De meest actuele ontwikkeling is verduurzaming, het antwoord hierop is TenCate EcoHemp. Dit is een unieke mix van hennep, organische katoen en recycled polyester.

Combi-Camp werkt samen met leveranciers die duurzaamheid belangrijk vinden. De bescherming van mens en milieu wordt tijdens het productieproces en bij het eindproduct strak in de gaten gehouden. TenCate Outdoor Fabrics is één van die leveranciers die duurzaamheidsdoelstellingen heeft geborgd in ISO 14001 certificering en zich verbindt aan de REACH richtlijnen. Het gebruik van de grondstoffen in TenCate EcoHemp leidt tot een aanzienlijke reductie van de CO2 footprint, verlaging van de energiekosten en besparing op waterverbruik door het gehele productieproces heen. TenCate EcoHemp is geweven conform strikte bepalingen van the Organic Content Standard (OCS) en Global Recycing Standard (GRS).

EcoHemp tentdoek bestaat uit 20% uit hennep
Hennep groeit onder bijzonder eenvoudige omstandigheden. Het heeft weinig water nodig tijdens de groei en in het verdere verwerkingsproces en heeft weinig tot geen gewasbescherming nodig. Daarnaast heeft het vergelijkbare ademende en vochtregulerende eigenschappen ten opzichte van katoen. EcoHemp bestaat voor 20% uit hennep.

EcoHemp tentdoek bestaat uit 50% uit Recycled Polyester
Polyester is in de kampeerindustrie een populaire grondstof omdat het sterk is in relatie tot zijn gewicht. Door de toevoeging van recycled polyester, waarin bijvoorbeeld oude visnetten zijn verwerkt, vermindert de druk op het milieu. Zo wordt het EcoHemp doek voldoende sterk om de lange levensduur van tenten mogelijk te maken, zonder dat het de ademende eigenschappen aantast. EcoHemp bestaat voor 50% uit recycled polyester.

EcoHemp tentdoek bestaat uit 30% uit Organisch Katoen
Ten slotte wordt nog een deel (30%) organisch katoen toegevoegd. Dit om de ideale mix te krijgen van comfort, duurzaamheid en kwaliteit. Organisch katoen is volledig biologisch geteeld waarbij er alleen van natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen gebruik is gemaakt.

Eigenschappen voor kampeerders
Dit milieuvriendelijke tentdoek is rot- en schimmelwerend, ademend en waterafstotend. Trekkracht, kleurvastheid en waterkolom zijn hetzelfde als de gebruikelijke katoensoorten die voor vouwwagens gebruikt worden. Bij uitstek geschikt voor vouwwagens die lang mee gaan, zoals die van Combi-Camp. Al sinds 1963 een vooruitstrevend vouwwagenmerk.

Combi-Camp komt samen met Aart Kok en Zambezi tenttrailers uit de productgroep van Aart Kok Adventure! https://aartkok.nl/vouwwagens/

Begrippen:
ISO14001 Richtlijn voor milieumanagementsystemen, waarbij de gehele organisatie aan vastomlijnde eisen moet voldoen om het certificaat te mogen voeren.

REACH  Europese verordening voor chemische stoffen. De afkorting REACH staat voor Registratie, Evaluatie, Autorisatie en beperkingen van Chemische Stoffen, waarbij de belasting voor het milieu een belangrijke factor is.

Organic Content Standard (OCS) is van toepassing op non-food producten die 95 tot 100
procent biologisch materiaal bevatten.

Global Recycling Standard (GRS) geeft aan dat één of meer materiaalsoorten van kleding en andere producten minimaal voor 50% uit gerecycled materiaal bestaat

Combi-Camp vouwwagen met TenCate EcoHemp
Combi-Camp vouwwagen met TenCate EcoHemp

Gerelateerde artikelen

01 juni 2021

Het nieuwe duurzame tentdoek, EcoHemp

TenCate Outdoor Fabrics BV neemt haar verantwoordelijkheid in de bescherming van mens en milieu. Hierbij zullen we ons blijven richten op de milieubewuste kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van ons buiten…
Lees meer

14 april 2021

Een nieuw lichtgewicht doek voor Outdoor toepassingen, WR200

TenCate Outdoor Fabrics heeft een naam hoog te houden als het gaat om innovatie. Research en development is daarom een zeer belangrijk onderdeel van ons DNA. Voor ons is constante…
Lees meer

13 november 2020

9 tips voor een nog langere levensduur van je TenCate tentdoek

TenCate Oudoor Fabrics produceert hoogkwalitatieve tentdoeken, waar je jarenlang plezier en gemak van hebt. Om de levensduur zo maximaal mogelijk te maken, kijken we bij de ontwikkeling al hoe het…
Lees meer