Digital print

Vrijheid van design voor de tent- en zonweringsproducenten met onze buitenkwaliteit digitale printtechnologie. Zeer veel is mogelijk met deze buitenbestendig digitaal print op ons ā€˜Outdoor Fabricā€™; elk patroon, ontwerp en afbeelding tot en met het mee printen van confectioneer instructies op het doek.

Techniek

Op onze productie locatie in Nijverdal hebben we meerdere industrieel digitale druklijnen en kunnen we grotere volumes in korte tijd printen. We kunnen afdrukken op onze all-season-kwaliteiten tot een breedte van 243cm. De prints kunnen zowel aan de binnenkant van het tent- of zonweringsdoek als op de gecoate buitenkant worden aangebracht. Deze ‘tweezijdige’ benadering bij het ontwerpen van stoffen voor buitentoepassingen biedt unieke mogelijkheden voor het klant specifiek ontwikkelen van een collectie. Met de hoge resolutie (zeer hoge dpi) hebben we de mogelijkheid om af te drukken op fotokwaliteit. TenCate Outdoor Fabrics biedt met haar digitale printtechniek onbegrensde mogelijkheden; van standaardcollecties tot unieke klant specifieke collecties in lage minimum order hoeveelheden.

Inkt

Onze machines zijn UV-inktjet printers met UV-uithardende gepigmenteerde inkten. Uniek vanwege de hoge UV-bestendigheid, resulterend in een zeer hoge kleurechtheid en kleurschittering in de loop van de tijd. We zetten de ontwerpen om in CMYK-kleuren, wat resulteert in een zeer stabiel en reproduceerbaar portfolio.

Hoge UV-resistentie door hoogwaardig gepigmenteerde inkt
Kalibratie en kleurbeheer van digitale prints

Duurzaamheid

Digitaal inktjetprinten is een proces met een zeer lage impact op het milieu. Het is een zogeheten ā€˜minimale toepassingstechnologieā€™, wanneer het vergeleken wordt met traditionele technieken. Het bespaart tot 90% aan inkt, 80% aan water en 60% aan energie. Bovendien worden alleen de noodzakelijke chemicaliĆ«n toegepast, waardoor geen verspilling plaatsvindt. De inkt wordt uitgehard met UV-LED-technologie, wat betekent dat er geen water en verwarming nodig is om de inkt te drogen en uit te harden.

De afdrukken zelf zijn al zeer duurzaam in termen van UV-bestendigheid en wrijfvastheid. Om de prints verder te beschermen en schoon te houden bij gebruik buitenshuis, worden ze behandeld met een afwerking die het textiel vuil-en waterafstotend maakt. Dit zorgt voor een lange levensduur van de gedrukte materialen.

Digitale UV-inktjetprinter met uithardende gepigmenteerde inkten