Digital print

Vrijheid van design met digitale printtechnologie. Alles is mogelijk met buitenbestendig digitaal print; elk patroon, ontwerp en afbeelding tot het confectioneer klaarmaken van doek; inclusief snij- en vouwlijnen gedrukt op het materiaal.

Techniek

Op onze productie locatie hebben we twee digitale druklijnen om gedrukte materialen van rol tot rol te produceren. We kunnen afdrukken op al onze all-season-kwaliteiten tot een breedte van 243cm drukken. De prints kunnen zowel aan de binnenkant van het product als op de gecoate kant worden aangebracht voor een opvallende buitenkant. Deze ‘tweezijdige’ benadering van het ontwerpen van stoffen voor buitentoepassingen biedt unieke mogelijkheden voor het klant specifiek produceren van buitenproducten. Met de hoge resolutie (tot 1200 dpi) hebben we de mogelijkheid om af te drukken op fotokwaliteit. TenCate Outdoor Fabrics biedt onbegrensde oplossingen; van standaardcollecties tot klant specifieke dubbelzijdige prints.

Inkt

Onze machines zijn UV-inktjet printers met UV-uithardende gepigmenteerde inkten. Uniek vanwege de hoge UV-bestendigheid, resulterend in een zeer hoge kleurechtheid en kleurschittering in de loop van de tijd. We zetten de ontwerpen om in CMYK-kleuren, wat resulteert in een zeer stabiel en reproduceerbaar portfolio.

Hoge UV-resistentie door hoogwaardig gepigmenteerde inkt
Kalibratie en kleurbeheer van digitale prints

Duurzaamheid

Digitaal inktjetprinten op het gebied van duurzaamheid is een proces met een zeer lage impact op het milieu. Het is een minimale toepassingstechnologie, wanneer het vergeleken wordt met traditionele technieken. Het bespaart tot 90% aan inkt, 80% aan water en 60% aan energie. Bovendien worden alleen de noodzakelijke chemicaliƫn toegepast die geen verspilling garanderen. De inkt wordt uitgehard met UV-LED-technologie, wat betekent dat er geen water en gloeiing nodig is om de inkt te drogen en uit te harden.

De afdrukken zelf zijn al zeer duurzaam in termen van UV-bestendigheid en wrijfvastheid. Om de prints verder te beschermen en schoon te houden bij gebruik buitenshuis, worden ze behandeld met een afwerking die de stof vuilafstotend en waterafstotend maakt. Dit zorgt voor een lange levensduur van de gedrukte materialen.

Digitale UV-inktjetprinter met uithardende gepigmenteerde inkten