Laboratorium

In ons laboratorium wordt iedere partij die door onze fabriek loopt onderworpen aan diverse specificatietesten.

Laboratorium

Naast de initiƫle testen worden deze testen nogmaals gedaan na veroudering op het lab en na veroudering in de buitenexpositie. Door deze wijze van testen staat TenCate doek voor vele jaren onbezorgd kamperen en genieten van het buitenleven. Voor confectionairs en de verhuursector worden er diverse certificeringen aangeboden voor onze producten die afgegeven zijn door onafhankelijke instituten om onze kwaliteit nogmaals te onderstrepen.

Specificatietesten

De voornaamste functionaliteiten van ons doek zijn gespecificeerd volgens internationale normen. Deze worden volgens gestandaardiseerde meetmethoden getest in ons laboratorium. Tencate Outdoor fabrics test op trek- en scheur eigenschappen, kleur, waterafstotendheid, waterkolom, vlamwerendheid en lichtechtheid.

Duurzaamheid

Bij buiten gebruik van textiel gaat na verloop van tijd degradatie van het materiaal door invloed van weer&wind, zonlicht, vervuiling en slijtage een rol spelen. Om deze effecten op onze producten te testen worden de specificatie testen nogmaals uitgevoerd na blootstelling aan deze factoren. Naast de laboratorium testen worden ook testen uitgevoerd in de praktijk.

Voor een goede correlatie laboratorium testen met de praktijk worden er ieder jaar doekstalen in onze buitenexpositie in Nijverdal & Griekenland geplaatst. Praktijktesten kunnen ook versneld uitgevoerd worden in een ever-summer programm waarbij de doekstalen eerst een half jaar in Florida staan en vervolgens een half jaar in Australiƫ zodat 2 seizoenen blootstelling in 1 jaar afgerond kunnen worden.
Ook de vervuiling, en dan met name micro-organismen als schimmels, testen we in een praktijk situatie.

Laboratorium
Buiten expositie testruimte

Download hier de certificaten van TenCate Outdoor Fabrics

 

Certificaat
MVO = Download hier
MVO = AppendixĀ Download hier
ISO 9001 =Ā Download hier
ISO 14001 =Ā Download hier