Ontwikkelstrategie 4 richtingen

Innoveren & ontwikkelen

Ontwikkeling

TenCate Outdoor Fabrics ontwikkelt en innoveert voortdurend om in onze high end marktsegmenten leidend te zijn en te blijven. Samen met onze technologiepartners, diverse onderzoeksinstituten & marktpartijen werken wij aan de producten en productieprocessen van morgen. Met een open vizier voor fundamenteel onderzoek maar met een sterke focus op toegepast onderzoek en ontwikkeling zetten wij telkens onze strategie uit voor de komende 5 jaar. Met vier ontwikkelthema's Comfort, Safety, Durability en Freedom of Design wordt er invulling gegeven aan deze strategie.

Onze ontwikkelstrategie

Op basis van trends en ontwikkelingen uit de markt en uit ons technologie netwerk stellen wij ons ontwikkelportfolio samen. De TenCate Outdoor Fabrics ontwikkelthema's Comfort, Bescherming, Duurzaamheid & Freedom of design zijn speerpunt in de ontwikkeling van de producten van morgen. Comfort wordt een steeds groter thema bij de eindgebruiker. Het textiel kan bijdrage leveren aan een comfortabel klimaat in bijvoorbeeld een tent. Het kan zonlicht weren, ademen, vocht reguleren en zo condensvorming tegengaan. Het bieden van bescherming met onze materialen is 1 van de kernwaarden van TenCate. Durability is een tweeledig begrip; niet alleen de levensduur van onze producten maar ook over het duurzaam omgaan met- en keuze voor grondstoffen vinden wij belangrijk. Safety tegen weersinvloeden en in sommige toepassingen tegen vuur. Dit laatste ziet TenCate Outdoor Fabrics in een markt waarbij het aantal professionele toepassingen toeneemt als een belangrijk aspect voor ontwikkeling. Met de 'Freedom of design' functionaliteit kan de producent van tenten en ook de producent van zonwering met TenCate Outdoor Fabrics haar collecties samenstellen.

Productontwikkeling resultaten

Door de jaren heen heeft TenCate al met veel succes ontwikkelingen geïntroduceerd voor high-end markten. We lichten hier twee producten toe TenCate Residential & TenCate Campshield.

TenCate All Season Residential is het product voor high-end voortenten & bungalowtenten. De unieke vezel menging van polyester met PVA maakt het doek uitermate geschikt voor deze toepassingen. De PVA vezel geeft het doek vochtregulerende eigenschappen; het kan gedurende de nacht als het afkoelt het vocht in de lucht opnemen en verkomt daarmee condensvorming op het doek. Gedurende de dag zal het doek bij opwarming het vocht uitademen.
TenCate Campshield is uniek door de Quatro blend technologie, waardoor eigenschappen worden gecombineerd. De belangrijkste functie is  het inherent vlamwerend karakter. In tegenstelling tot concurrerende producten is TenCate Campshield niet vlamwerend gecoat maar tot in de vezels vlamwerend samengesteld. Hierdoor heeft het doek een prachtige doekoptiek en kan het ademen en vocht reguleren.

Het TenCate Residential tentdoek in een voortenten
Het TenCate Campshield tentdoek in een Glampingtent

Productontwikkeling

Veel van onze innovaties worden gedreven door procesontwikkeling; door te innoveren op applicatietechnologi├źn wordt de kwaliteit, betrouwbaarheid, flexibiliteit en technische mogelijkheden van de productie verbeterd.
Digitale print technologie is een mooi voorbeeld van een procesinnovatie die TenCate Outdoor Fabrics in de afgelopen jaren heeft ge├»ntroduceerd. In een Europees gefund ontwikkelingsproject als onderdeel van het TenCate ‘factory of the future’ programma, is samen met onze technologische partners een nieuw print platform ontwikkeld. De eerste productie machine is in 2014 ge├»ntroduceerd om het aanbieden van klantspecifieke design collecties mogelijk te maken. Sindsdien zijn er al vele meters digitaal bedrukt Outdoor doek verkocht en is de 2e generatie printmachines in 2017 ge├»nstalleerd.