TenCate Outdoor Fabrics heeft al 40 jaar een exclusieve samenwerking met NYFAN in Griekenland.

Samenwerking met Nyfan

NYFAN produceert en levert zonweringssystemen en richt zich daarbij op de groeiende behoefte aan bescherming tegen de weersomstandigheden zon en regen. In deze klantcase gaan we dieper in op de samenwerking en duurzame zonnescherm oplossingen van Nyfan met TenCate Outdoor Fabrics zonweringsdoek.  

Het partnership tussen Nyfan en TenCate Outdoor Fabrics

In de jaren 80 is de samenwerking tussen Nyfan en TenCate gestart. Nyfan is als distributeur van TenCate zonweringsdoek gestart. Momenteel produceert en levert Nyfan ook complete zonweringsystemen, te denken aan pergola’s, knikarmschermen, screens en meer.

Het partnership tussen Nyfan en TenCate Outdoor Fabrics is wel uniek te noemen. De relatie heeft een sterk fundament en is gebaseerd op vertrouwen. Door continu te blijven vernieuwen en gezamenlijk tot nieuwe collecties te komen is Nyfan uitgegroeid tot een totaalleverancier op het gebied van zonwering. TenCate Outdoor Fabrics is nu een bekende merknaam in Griekenland.

Marktleider in Griekenland

TenCate Outdoor Fabrics heeft een rijk verleden in het leveren van technisch hoogwaardige outdoor textiel. De jarenlange ervaring met onze zonweringsdoeken in Zuid-Europa heeft tot producten van topkwaliteit geleid. Nyfan is met TenCate Outdoor Fabrics doek al bijna veertig jaar marktleider in Griekenland op het gebied van zonweringsdoeken. Een markt waarin, vanwege een hoge UV-belasting, duurzaamheid en kleurechtheid extra belangrijk zijn. Meer dan 15.000.000 meter zonweringsdoek, waarvan bijna 2 miljoen digitaal bedrukt zonweringdoek is er al verwerkt in zonweringssystemen voor de Griekse markt.

Duurzaam en sterk materiaal

Het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten is het uitgangspunt voor iedere innovatie van TenCate Outdoor Fabrics, dus ook voor zonweringdoek. Door continu en kritisch te testen, waarborgen we de kwaliteit van onze doeken voor lange termijn. Binnen het technische ontwerp van ons zonweringdoek staan duurzaamheid, trek -en scheursterkte en kleurechtheid altijd centraal. Uiteraard kijken we ook uitgebreid naar de toepassing van het doek in de praktijk.

Unieke digitale printtechniek

Op onze productielocatie in Nijverdal hebben we meerdere industrieel digitale printers en kunnen we grotere volumes in korte tijd printen. De specifieke printtechniek is in samenwerking met partners binnen TenCate ontwikkeld en is geschikt voor de toepassing op outdoor textiel. De prints kunnen zowel aan de binnenkant van het zonweringsdoek als op de gecoate buitenkant worden aangebracht. Deze ‘tweezijdige’ benadering bij het ontwerpen van stoffen voor buitentoepassingen biedt unieke mogelijkheden voor het klant specifiek ontwikkelen van een collectie. Met de hoge resolutie (zeer hoge dpi) hebben we de mogelijkheid om af te drukken op fotokwaliteit. TenCate Outdoor Fabrics biedt met haar digitale printtechniek onbegrensde mogelijkheden; van standaardcollecties tot unieke klant specifieke collecties in lage minimum order hoeveelheden.

Kijk voor meer informatie over onze digitale printtechniek op https://www.tencateoutdoorfabrics.com/digital-print/

Nyfan Dessin 1
Nyfan Dessin 2