14 april 2022

TenCate Outdoor Fabrics tentdoek zeer geschikt voor hefdaken

De high-end tentdoeken van TenCate Outdoor Fabrics zijn perfect te gebruiken voor verschillende type hefdaken. Onze verschillende high-end outdoor tentdoeken hebben elk hun eigen unieke eigenschappen.

Welke stoffen zijn geschikt voor een hefdak?

Lang geleden maakte men alleen hefdaken van zware, katoenen tentdoeken. Tegenwoordig gebruiken we vooral lichtere, kwaliteit doeken. Bijvoorbeeld een lichte polyester kwaliteit of een mengsel van polyester en katoen. Toch blijft ook katoen  een populaire stof vanwege zijn natuurlijke en ademende eigenschappen. En dan is er nog onze nieuwe EcoHemp kwaliteit. Benieuwd welke stof het meest geschikt is voor uw hefdak? We vertellen u graag meer over onze stoffen.

TenCate katoenen tentdoek voor hefdaken

Een katoenen tentdoek heeft een groot ademend en vochtregulerend vermogen. Hierdoor is een katoenen doek goed bestand tegen verschillende weerinvloeden. Dat maakt dit doek zeer geschikt voor een hefdak. Zelfs bij grote temperatuurverschillen tussen de binnen- en buitenkant van de tent, voorkomt het katoenen tentdoek condensvorming op de wanden van de tent. Ons TenCate Cotton tentdoek heeft een rot- en schimmelwerende behandeling gehad. Toch adviseren wij om het hefdak altijd droog in te klappen. Doet u dit niet, dan bestaat de mogelijkheid op schimmelvorming in het tentdoek. Al met al is het TenCate katoenen tentdoek een fijn tentdoek om te gebruiken in hefdaken.

TenCate polyester tentdoek voor hefdaken

Met de 100% polyester All Season Touring doeken bieden we een kwalitatief hoogwaardig product dat perfect geschikt is voor hefdaken. Het materiaal is licht, maar toch sterk en duurzaam. De microporeuze acrylaatcoating maakt het doek waterdicht en weerbestendig wat natuurlijk een vereiste is voor een hefdak. Het materiaal is ook makkelijk te reinigen en erg duurzaam.Daarnaast voldoet het aan de strengste eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid.

De WR-200 is een licht, eenlaags, gecoat tentdoek. Deze is uitermate geschikt als u zoekt naar een licht, maar toch duurzaam tentdoek.  Heeft u liever een iets zwaarder, maar daarmee ook duurzamer doek? Dan is de dubbelgecoate WR-18 een goede optie.  

Onze doeken uit de All Season Residential range zijn ook zeer geschikt voor hefdaken. Dit tentdoek heeft een unieke mix van polyester en pva (polyvinylalcohol). De polyester in het doek zorgt voor zijn sterkte en duurzaamheid. De pva-vezel neemt, net als katoen, vocht op en vertraagt daardoor condensvorming. Hefdaken die zijn gemaakt van onze TenCate All Season Residential™ hebben daarmee een aangenaam binnenklimaat. De microporeuze acrylaatcoating maakt het doek waterdicht, weerbestending en duurzaam. Ook is het doek eenvoudig te reinigen.

TenCate EcoHemp tentdoek voor hefdaken

TenCate EcoHemp is een unieke mix van hennep, organische katoen en gerecyclede polyester. Dit lichte en natuurlijke tentdoek is erg geschikt voor hefdaken. Daarnaast maakt u met dit tentdoek een maatschappelijk verantwoorde keuze. TenCate EcoHemp heeft vergelijkbare ademende en vochtregulerende eigenschappen als katoen. Om het doek extra sterk te maken, is  gerecyclede polyester toegevoegd. Polyester is in de kampeerindustrie de meest gebruikte grondstof, omdat het eenvoudig wordt geproduceerd. Daarnaast is het materiaal sterkin relatie tot zijn gewicht. Om de wereldwijde impact van het gebruik van polyester te verminderen, wordt steeds meer gerecycled polyester gebruikt. Inmiddels is er ook een garen ontwikkeld van gerecycled plastic, waarin bijvoorbeeld oude visnetten zijn verwerkt. Deze zijn kwalitatief zo goed dat ze ook als tentmateriaal worden gebruikt. Door gerecycled polyester in te zetten, is de druk op het milieu minder. De toevoeging van hennep  in het doek zorgt voorde lange levensduur van de tenten . Als laatste wordt er nog een beperkt deel organisch katoen toegevoegd. Dit doen we om de ideale mix te krijgen van comfort, duurzaamheid en kwaliteit.

Meer weten over EcoHemp, klik hier: https://www.tencateoutdoorfabrics.com/blog/het-nieuwe-duurzame-tentdoek-ecohemp/

Gerelateerde artikelen

01 juni 2021

Het nieuwe duurzame tentdoek, EcoHemp

TenCate Outdoor Fabrics BV neemt haar verantwoordelijkheid in de bescherming van mens en milieu. Hierbij zullen we ons blijven richten op de milieubewuste kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid van ons buiten…
Lees meer

14 april 2021

Een nieuw lichtgewicht doek voor Outdoor toepassingen, WR200

TenCate Outdoor Fabrics heeft een naam hoog te houden als het gaat om innovatie. Research en development is daarom een zeer belangrijk onderdeel van ons DNA. Voor ons is constante…
Lees meer

16 november 2021

Wigo aan de slag met digitaal geprint tentdoek

Al geruime tijd leveren we bij TenCate Outdoor Fabrics tentdoeken aan Wigo Zelte. Wigo is gespecialiseerd in het maken van verschillende (voor)tenten voor caravans, campers, bussen en bestelwagens. Ook worden…
Lees meer