26 augustus 2021

Van normale zonnedoeken naar een bijzondere sfeer aan huis met The Freedom Collections

De kleuren van zonneschermen zijn al zeker veertig jaar hetzelfde. Tot de jaren 80 waren veel zonneschermen oranje. Daarna kregen antraciet, zwart, donkergroen en bruin de overhand. En dan waren er nog de welbekende blokstrepen. Voor diegene die wel eens een ander soort zonnedoek wilde, was er weinig keus. Daarin brengt TenCate Outdoor Fabrics nu verandering met de introductie van The Freedom Collections! In deze blog leest u meer informatie over deze zonweringdoeken van TenCate Outdoor Fabrics en hoe deze collectie tot stand is gekomen.

TenCate Outdoor Fabrics heeft een rijk verleden in het leveren van technisch hoogwaardige buitentextiel. De jarenlange ervaring met onze zonweringdoeken in Zuid-Europa heeft geleid tot producten van topkwaliteit. Nyfan is met TenCate Outdoor Fabrics doek al bijna veertig jaar marktleider in Griekenland op het gebied van zonweringdoeken. Een markt waarin, vanwege een hoge UV-belasting, duurzaamheid en kleurechtheid extra belangrijk zijn. Meer dan 15.000.000 meter zonweringdoek, waarvan bijna 2 miljoen digitaal geprint zonweringdoek, is  al verwerkt in zonweringsystemen voor de Griekse markt.

De zonnedoeken die wij al jaren voor de Griekse markt maken, onderscheiden zich onder andere door een design aan de binnenkant van het doek. Het design is volledig afgestemd op de Griekse markt. De Grieken kiezen voor een design op de binnenkant, omdat de Griekse zonneschermen een groot deel van het jaar vrijwel verticaal de ramen bedekken. Het zonweringdoek wordt zodoende een verlenging van de woonkamer. In dat geval is een saai doek voor de Grieken geen optie. Wie wil er nou niet een prettige woonkamer, of sfeervol terras of balkon?

De manier waarop de Grieken met zonwering omgaan, heeft ons aan het denken gezet. Want kunnen wij voor de rest van Europa niet eenzelfde soort concept introduceren? Een markt waarin al heel lang zonder al te grote veranderingen dezelfde soorten zonnedoeken worden aangeboden? TenCate Outdoor Fabrics heeft de expertise om compleet andere zonweringdoeken te maken; zonweringdoeken zoals ze tot op heden nog niet bestaan.

Daarom is het ons doel om met een nieuw type zonweringdoek, met nieuwe kleuren en designs, de woonkamers, terrassen en balkons nog sfeervoller te maken. Met onze doeken en positionering kiezen we er bewust voor om dingen ‘anders’ te doen. Het is dan ook onze ambitie om klanten en consumenten die weleens ‘iets anders’ willen een alternatieve keuze te bieden, naast de doeken die al jaren op de markt worden aangeboden.

Het is een prachtige uitdaging om iets nieuws ontwikkelen voor een markt die is gewend om jarenlang met dezelfde zonweringdoeken en technieken te werken. Daarom hebben we bij de ontwikkeling van de collectie zonweringdoeken eerst uitgebreid de smaak uit de markt onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat een grote groep consumenten voorkeur heeft voor designs die op dit moment nog niet bestaan. Deze designs worden nog niet gemaakt, omdat hier niet de juiste weeftechnieken voor zijn. Met de digitale printtechnologie van TenCate Outdoor Farbrics is het wel mogelijk om deze designs te maken!

De consumentenvoorkeuren zijn vervolgens vertaald in designs en kleuren. De designs uit de collectie zijn erg divers en lopen uiteen van effen canvas structuren tot aan expressieve designs. Daarmee creĂ«ren we de herkenbaarheid van zonweringdoek, maar  bieden we ook prachtige mogelijkheden voor echt ‘iets anders’. Qua kleurstelling is goed gekeken naar een mix van veel toegepaste kleuren in interieur en exterieur, maar ook naar de kleuren die veel als zonweringdoeken worden toegepast in de diverse landen.

 

Binnen de zonweringcollectie zijn meerdere uitvoeringen opgenomen. Zo is er het Ton sur ton doek met gelijke kleurstelling aan de binnen -en buitenkant van het zonweringdoek. Maar ook het unieke Colore duo doek. Dit doek verschilt in kleur aan de binnen -en buitenkant. Kies bijvoorbeeld voor donkergrijs aan de buitenkant voor een neutrale uitstraling aan uw gevel,  maar met lichtgrijs aan de binnenkant voor de ultieme ruimtelijke lichtbeleving als u onder uw zonnescherm zit.

The Freedom Collections is een geheel unieke collectie zonweringdoeken en brengt dĂ© combinatie van sfeer, dessin en nieuwe structuren. Ontworpen voor mensen die ‘wat anders’ willen. Mooie traditionele oplossingen zijn smaakvol verwerkt in nieuwe en herkenbare structuren, waarbij functionaliteit hand in hand gaat met design.

Herkenbaarheid of juist een nieuwe stijl? Welke voorkeur u ook heeft; The Freedom Collection sluit naadloos aan op alle wensen met elke mogelijke uitstraling en toepassing. Dit heeft een bijzondere schaduwbeleving tot gevolg!

Meer informatie over The Freedom Collections vindt u op onze website: www.thefreedomcollections.com

Naast deze eigen zonweringcollectie bestaat er ook de mogelijkheid om als systeembouwer van zonweringsystemen een eigen collectie zonweringdoek vorm te geven, Customize your Shadow. Gebruik uw creativiteit en vertaal patronen en kleuren in prachtige ontwerpen voor design zonweringdoeken. Onze eigen collectie zonweringdoek met verrassende ontwerpen en unieke kleurencombinaties geven u ongekende inspiratie om uw schaduw op een geheel individuele manier in te vullen.

Meer informatie over dit proces vindt u hier: Customize your shadow