04 augustus 2021

Overname TenCate Outdoor Fabrics door Heytex

Heytex en Koninklijke Ten Cate kondigen de overname aan van TenCate Outdoor Fabrics door Heytex Bramsche in Osnabruck, Duitsland. Met het combineren van de specialistische technologische mogelijkheden en de portfolio in technisch textiel, zal Heytex haar aanwezigheid in de markt verbreden en zal TenCate Outdoor Fabrics in staat worden gesteld haar groeipotentieel te versnellen.

Heytex en Koninklijke Ten Cate kondigen de overname aan van TenCate Outdoor Fabrics door Heytex Bramsche in Osnabruck, Duitsland. Met het combineren van de specialistische technologische mogelijkheden en de portfolio in technisch textiel, zal Heytex haar aanwezigheid in de markt verbreden en zal TenCate Outdoor Fabrics in staat worden gesteld haar groeipotentieel te versnellen.

TenCate Outdoor Fabrics is een toonaangevende producent van specialistische outdoorweefsels voor toepassingen in de Europese markt voor vrijetijdstenten en zonwering. Het bedrijf heeft 80 medewerkers in haar productielocatie in Nijverdal, Nederland.

De Heytex Group is een van ‘s werelds toonaangevende fabrikanten in de ontwikkeling en productie van hoogwaardig en functioneel technisch textiel voor onder meer de vrachtwagenzeil- en tentmarkt (shelter tenten), reclame en tentoonstellingen (banners), milieuvriendelijke en flexibele opslag oplossingen en ook voor vrijetijdsmarkten. Heytex heeft productielocaties in Duitsland, de VS en China.

Technisch textiel vertegenwoordigt een familie van veelzijdige materialen die in verschillende toepassingen kunnen worden gebruikt en die voldoen aan specifieke functionele eisen in eindmarkten. Een breed scala aan technologische produciemogelijkheden, knowhow op het gebied van materiaalkennis en het vermogen om de individuele functionele eisen van eindgebruikers en directe klanten in te vullen, is de sleutel tot succes. Door deel uit te maken van een grotere groep bedrijven en kennis en mogelijkheden te delen, kan TenCate Outdoor Fabrics een sterkere basis leggen voor haar toekomstige ontwikkeling. Heytex vormt de perfecte combinatie om in de behoefte van TenCate Outdoor Fabrics te voorzien om haar business verder te versterken en haar directe business partners in de markt een solide ondersteuning te bieden.

Rob Verver, algemeen directeur van TenCate Outdoor Fabrics: “We waren actief op zoek naar een strategische businesspartner met synergetische mogelijkheden en draagvlak voor onze ambitieuze groeiplannen. We hebben een sterke basis voor ons bedrijf, dat is gebaseerd op een solide TenCate-merk, ondersteund door langdurige relaties met onze klanten. Onze plannen zullen worden versterkt met de steun van Heytex. Zowel onze klanten als onze medewerkers zullen profiteren van deze strategische beslissing om deel uit te maken van een groter technisch textielplatform. We zullen ook meer slagkracht creëren om onze inspanningen op het gebied van bedrijfsontwikkeling te ondersteunen naar de toekomst toe.”

Hans-Dieter Kohake, CEO van de Heytex Group: “Heytex is strategisch op zoek naar complementaire kansen op het gebied van technische textieltechnologie om te profiteren van het synergiepotentieel, waardoor de Groep verder kan groeien. De overname van TenCate Outdoor Fabrics vormt een mooie kans om onze basis in technisch textiel te versterken met specialistische technologische kennis op het gebied van outdoorproducten voor de camping- en zonweringmarkt. Met een in Nederland gevestigd textielbedrijf met een jarenlange geschiedenis past TenCate
Outdoor Fabrics goed in onze industriële cultuur, aangezien we een vergelijkbare productieachtergrond delen. Ik verwacht dus een vlotte integratie binnen onze gespecialiseerde bedrijvengroep.”

Heytex Bramsche GmbH, Bramsche, Germany,
www.heytex.com
TenCate Outdoor Fabrics b.v., Nijverdal, Netherlands,
www.tencateoutdoorfabrics.com

Hans-Dieter Kohake, CEO of the Heytex Group & Rob Verver, managing director of TenCate Outdoor Fabrics