15 juli 2017

Duurzaam overnachten in een Blue Loop

Blue LOOP Originals, een duurzaam kledingmerk van Nederlandse bodem, ontwerpt en produceert kleding en sinds kort ook tenten van gerecycled denim. Versleten spijkerbroeken krijgen bij Blue Loop Originals een hoogwaardig tweede leven. In de zomer van 2016 kon je reeds bivakkeren in een tweepersoons tent waarin de spijkerbroeken zijn verwerkt. Dit ambitieuze tent project – met de toepasselijke naam BlueCAMP – is nu verder doorgezet.

Blue LOOP Originals en TenCate Outdoor Fabrics besloten in 2016 samen te werken aan het verwerken van de vezels van de oude spijkerbroeken in garens voor het tenttextiel. De doorontwikkeling bij TenCate Outdoor Fabrics heeft tot kwalitatief hoogwaardig tentdoek geleid. Samen met een klant van TCOF is uiteindelijk ook een passend tentontwerp gemaakt. Het resultaat: een tent die voor een kwart uit gerecycled denim bestaat. De BlueCAMP is vervolgens getest op één van de mooiste plekken in Nederland: de Waddeneilanden. Texel, Terschelling en zelfs Rottumeroog waren in de zomer van 2016 het decor voor het duurzame onderkomen van Blue LOOP Originals.
In 2017 ontwikkelt Blue LOOP Originals zich verder. Waar afgelopen jaar een select groepje festivalbezoekers al kon overnachten in de BlueCAMP tent, bestaat het kampement dit jaar uit zesentwintig comfortabele, full weatherproof tweepersoonstenten. Duurzaam overnachten in tenten, waarin acht versleten spijkerbroeken zijn verwerkt en een grondzeil dat voor 100% bestaat uit gerecycled materiaal. Een ecologisch overnachtingsconcept dat comfort en rust combineert met duurzaamheid.

Duurzaamheid, beleving en vrije tijd
“BlueCamp streeft naar maximaal comfort met een minimale, ecologische voetafdruk.”, aldus Ron van de Wiel van Blue LOOP Originals. Dit zorgt voor een mooie combinatie van duurzaamheid, beleving en vrije tijd. Blue LOOP Originals wil op deze manier bijdragen aan meer bewustwording rondom (textiel)afval.
De eerste volgende BlueCAMP opstelling vindt plaats van 31 augustus t/m 3 september op het festival ‘Into The Great Open’ op Vlieland.

Meer weten over BlueCAMP? Kijk op www.bluelooporiginals.eu

Blue Loop Originals tent met gerecycled denim.

Gerelateerde artikelen

05 november 2017

Renoir krijgt gezelschap van Vutek

TenCate Outdoor Fabrics heeft onlangs een nieuwe digitale printer aangeschaft. Het bedrijf wil zich met het digitaal printen op weefsels namelijk op andere markten begeven. Het bedrijf streeft ernaar een…
Lees meer

29 oktober 2017

Daklozenjas levert publieksprijs op

Ontwerper Bas Timmer heeft op 28 oktober met zijn Sheltersuit de Public Award gewonnen tijdens de Dutch Design Week. Het daklozenpak is gemaakt van onder andere weefsel van TenCate Outdoor…
Lees meer

15 juli 2017

Duurzaam overnachten in een Blue Loop

Blue LOOP Originals, een duurzaam kledingmerk van Nederlandse bodem, ontwerpt en produceert kleding en sinds kort ook tenten van gerecycled denim. Versleten spijkerbroeken krijgen bij Blue Loop Originals een hoogwaardig…
Lees meer